„Victima a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”

12 iunie, 2014

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a organizat miercuri, 11 iunie 2014, Conferinţa de lansare a Campaniei naţionale de prevenire privind prevenirea exploatării sexuale – Nu te lasa păcălită – Victima a traficului de persoane poţi fi chiar TU!

Campania de prevenire se va derula în baza Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse prin Proiectul „Prevention, Identification, Protection”.

Campania de prevenire se desfăşoară în perioada iunie – septembrie 2014 şi îşi propune creşterea gradului de informare a tinerei generaţii cu privire la riscurile asociate exploatării sexuale.

Evenimentul a beneficiat de prezenţa E.S. domnul Jean-Hubert LEBET – Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, precum şi de prezenţa doamnei Aimeé COMRIE-Consilier OSCE. În egală măsură, la eveniment au participat şi şi-au adus contribuţia experţi ai Statelor Membre UE şi non–UE, reprezentanţi ai societăţii civile şi actori relevanţi implicaţi în lupta împotriva traficului de persoane.

În cadrul evenimentului au fost prezentate obiectivele, direcţiile de acţiune şi grupul ţintă al campaniei. De asemenea, au fost descrise şi etalate auditoriului materialele de campanie concepute pentru a transmite un mesaj antitrafic clar şi direct grupului ţintă.

Prezent la conferinţa de lansare a campaniei naţionale de prevenire actorul Dragoş BUCUR, protagonistul spotului video, a susţinut printr-un discurs scurt, concis dar captivant lupta împotriva acestui flagel mondial. Discursul său a fost presărat cu câteva exemple de roluri pe care le-a jucat în cariera sa în care s-a identificat cu personaje situate în încrengătura traficului de persoane şi pentru care a trebuit să se informeze din diverse surse în cadrul pregătirii sale în scopul de a oferi o veridicitate personajelor sale.

Un moment de interes a fost prezentarea site-ului Agenţiei, care are o nouă structură, fiind mai apropiat de publicul interesat de fenoemnul traficului de persoane care interacţionează cu acesta, şi care, alături de pagina de Facebook a instituţiei, va susţine implementarea activităţilor de prevenire desfăşurate la nivel naţional.