„𝗣𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗲 𝗮𝗰𝗮𝘀𝗮̆!”

Comunicat de presă
„𝗣𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮̆ 𝗻𝘂 𝗲 𝗮𝗰𝗮𝘀𝗮̆!”
Reprezintă un proiect dedicat protecției minorilor instituționalizați pentru care au existat sesizari privind plecari voluntare sau dispariții.
,,Pe stradă nu e acasă,, reprezintă 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻 al Agenției Nationale Împotriva Traficului de Persoane Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale București, Poliției Capitalei și Direcțiilor Generale de Asistenta a Copilului din București

Intenția de a pleca de acasă poate fi specifică unui copil nesigur, unui copil instabil, unui copil vulnerabil, oricând pe punctul de a-și duce planul la bun sfârșit și expunându-se astfel la exploatare sexuală, trafic de persoane, consum de droguri, comitere de infracțiuni, diverse tipuri de agresiuni.

Indiferent de motivele pentru care un copil, care se simte singur și neînțeles, ajunge la un astfel de plan, noi îi transmitem în acest proiect despre cât este de important să ceară ajutorul înainte de a lua o decizie de acest gen.
În cadrul acestor activități care sunt împărțite în două module, de câte 5 săptămâni fiecare, specialiștii vor aborda, într-o manieră interactivă, adaptată profilului grupului țintă, aspecte referitoare la prevenirea traficului de persoane, educația emoțională, managementul furiei și conflictelor interpersonale și al agresivitatii, bullying și stigmatizare.
La nivelul municipiului București, există 78 locații de tipul unităților rezidențiale de tip familial, centrelor de primire în regim de urgență, centrelor de tip rezidențial pentru copii cu dizabilități sau centrelor de plasament, și dat fiind regimul deschis al acestora în fiecare an se înregistrează plecări voluntare ale minorilor care, odată ajunși în stradă, sunt foarte vulnerabili.

În cadrul acestui proiect, 𝗴𝗿𝘂𝗽𝘂𝗹 𝘁̦𝗶𝗻𝘁𝗮̆ sunt 𝗺𝗶𝗻𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁̦𝗶 (centre plasament, apartamente sociale) din municipiul București, precum și 𝗮𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶 (personalul din sistemul de protecție socială).