15.03.2011 – Poliţişti de combaterea criminalităţii organizate şi cei de investigaţii criminale din Argeş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.CO.T., au descins astăzi în locuinţele unor suspecţi de trafic de persoane, fiind ridicaţi şi conduşi la audieri patru membri ai unei grupări infracţionale organizate.

La data de 15 martie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Piteşti, împreună cu poliţişti din cadrul S.I.C. – I.P.J. Argeş şi luptători ai S.P.I.R Argeş, sub coordonarea procurorilor D.I.I.CO.T.- Serviciul Teritorial Piteşti, au organizat o acţiune cu scopul identificării şi prinderii membrilor unei grupări de traficanţi ce acţiona pe raza judeţelor Argeş şi Cluj.
În cadrul acţiunii au fost efectuate patru percheziţii la domiciliile suspecţilor şi a rudelor acestora, fiind identificaţi M.C., de 25 ani, D. F., de 39 ani, T.M., de 31 ani, toţi trei din Comuna Bascov şi M.V., de 22 ani, din comuna Mosoaia, judeţul Argeş.
Din investigaţii s-a stabilit faptul că cei patru, în perioada 2009 – 2011, au racolat cu ajutorul mai multor complici, 5 tinere, dintre care una minora, pe care le-au transportat în Italia, oraşul Bari, unde acestea au fost obligate să practice prostituţia stradală, iar banii câştigaţi erau însuşiţi de către suspecţi în totalitate.
De supravegherea tinerelor în Italia, precum şi de transportul a cestora se ocupa D.F. şi T.M., care-şi trimiteau sumele de bani atât prin sisteme de transfer internaţional de bani, cât şi prin şoferii de la firmele de transport internaţional de persoane.
Prin activitatea ei infracţională, gruparea ar fi obţinut, din exploatarea minorelor, peste 80.000 de euro, achiziţionând două autovehicule de lux.
În urma descinderilor au fost identificate înscrisuri, procuri notariale emise pe numele traficanţilor, prin care aceştia erau împuterniciţi să plece în străinătate cu victimele minore.
Cei în cauză au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti pentru audieri, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, minore şi majore, fapte prevăzută şi pedepsită de art. 12 si 13 alin 1, 2 si 3 din Legea 678/2001, urmând ca procurorii sa facă propuneri corespunzătoare instanţei de judecata.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.