17.03.2011 – Membrii unei grupări sunt suspectaţi de poliţişti ai B.C.C.O. Timişoara că au traficat, atât în ţară cât şi în străinătate, mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, în scopul întreţinerii de relaţii homosexuale

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Timişoara, au documentat activitatea unei grupări infracţionale organizate, despre ai cărei membrii existau suspiciuni că sunt implicaţi în traficul de minori, cu scopul de a-i exploata sexual.
În urma investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2011, membrii reţelei au traficat, atât în ţară cât şi în străinătate, mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, în scopul întreţinerii de relaţii homosexuale, contra unor avantaje materiale.
Până în prezent au fost identificaţi 15 minori care au fost racolaţi şi exploataţi de această filieră.
În această dimineaţă au fost executate trei descinderi, fiind identificaţi şi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – trei membrii principali ai grupării, aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi acte sexuale cu minori, riscând o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.
Sursa: IGPR