Acţiuni preventive în Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Comunicat de presă
19.03.2019

DISTRUGE ZIDUL INDIFERENŢEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT.
Acţiuni preventive în Aeroportul Internaţional Henri Coandă

În data de 15 martie 2019, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (C.N.A.B.) au organizat în incinta Aeroportului Henri Coandă Otopeni o activitate de prevenire a traficului de persoane.

Activitatea s-a adresat pasagerilor aflaţi în aeroport şi şi-a propus să atragă atenţia cu privire la traficul de persoane şi la necesitatea unei implicări sociale active în lupta împotriva acestui fenomen.

Evenimentul a fost derulat în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a traficului de persoane în scopul expoatării sexuale „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit”.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Despre campanie:
Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul expoatării sexuale „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit” se derulează în perioada februarie – septembrie 2019, A.N.I.T.P. având ca parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România.

Imaginea campaniei este cântăreaţa Ada Alexandra Moldovan (ADDA), care a moderat atât filmul documentar, cât şi spotul campaniei.

Obiectivele urmărite în cadrul campaniei vizează:
 creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane
 informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării sexuale
 creşterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetăţenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane
 informarea instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen
 creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane

Spotul campaniei: https://www.youtube.com/watch?v=Vu7B_o-hCFk
Filmul documentar: https://youtu.be/IAXPZpabjf0

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania, Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.

<img class=”alignnone size-medium wp-image-5406″ src=”https://anitp.mai.gov.ro/wp-content/uploads%