Activităţi de prevenire desfăşurate în Braşov, Alba Iulia şi Constanţa

În săptămâna 28.02-04.03.2011, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a desfăşurat numeroase activităţi de prevenire a traficului de persoane în instituţiile de învăţământ din ţară, bucurându-se de prezenţa unui număr aproximativ de 845 de elevi şi 38 profesori.

În data de 01 martie 2011, lucrătorii Centrului Regional Braşov au organizat în oraşul Rupea din judeţul Braşov o întâlnire c u toţi elevii claselor VI – XII din localitate, inclusiv elevii centrului de plasament Rupea. Prin această activitate s-a urmărit promovarea informaţiilor referitoare la traficul de persoane dar şi a celor referitoare la utilizarea corectă şi sigură a internetului.
La acţiune au participat şi voluntari ai Organizatiei “Salvati Copiii” dar şi reprezentanţi ai presei locale şi ai autorităţilor publice locale.

În data de 02 martie 2011, Centrul Regional Alba Iulia a desfăşurat o activitate de prevenire la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu. Alături de informaţiile oferite de către specialişti, elevii care s-au implicat activ prin diverse întrebări în cadrul discuţiilor cu un pronunţat caracter interactiv, au primit premii constând în materiale de campanie (rucsac, mouse pad, memory stick, pix, etc.).

În data de 03 martie 2011, reprezentanţii Centrului Regional Constanţa au desfăşurat o serie de activitati de prevenire a traficului de persoane în trei unităţi de învăţământ din Mangalia: Grupul Şcolar „Ion Bănescu”, Şcoala nr. 5 „Gala Galaction” şi Colegiul Economic Mangalia. Activităţile de informare a elevilor din Mangalia fac parte din cadrul Planului local de acţiuni comune cu privire la desfăşurarea unor activităţi de prevenire a traficului de persoane şi a consumului de droguri intitulat „Informeaza-te…Nu crede in promisiuni!”, initiat de Centrul Regional Constanta şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanta.

Recomandarile specialiştilor în prevenirea traficului de persoane privind utilizarea în siguranţă a internetului de către tineri s-au înscris în cadrul campaniei de prevenire a traficului de minori intitulată „Foloseste internetul cu grija…Traficul de minori are fete ascunse!!!”. De asemenea, au fost prezentate spoturile video ale campaniei create în cadrul proiectului REACT dar şi spoturile audio şi video din campaniile anterioare ale ANITP, respectiv “Omul cu doua feţe” şi “Traficul de persoane nu iartă”.