Activităţi de prevenire desfăşurate în Galaţi şi Cluj Napoca

În continuarea implementării campaniilor naţionale, în săptămâna 07.03-11.03.2011, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a desfăşurat un număr de două activităţi de prevenire a traficului de persoane în instituţiile de învăţământ din ţară, bucurându-se de prezenţa unui număr aproximativ de 265 de elevi şi 11 profesori.

În data de 07 martie 2011, lucrătorii Centrului Regional Galaţi au desfăşurat o activitate de prevenire la Grupului Şcolar Industrial de Marină Galaţi. Cu această ocazie, trupa de teatru a instituţiei de învăţământ intitulată „Na belea!” a prezentat o piesa de teatru având ca tematică cea mai cunoscută formă de manifestare a traficului de persoane – exploatarea sexuală.
Elevii-actori au fost premiaţi cu materiale realizate în cadrul campaniei de prevenire a traficului de minori intitulată „Foloseşte internetul cu grija…Traficul de minori are feţe ascunse!!!”.
La această acţiune au participat şi reprezentanţi ai Organizatiei FOCUS, IPJ Galaţi – Compartimentul Prevenire şi DGASPC Galaţi.

În data de 09 martie 2011, Centrul Regional Cluj Napoca a desfăşurat o activitate de prevenire la Liceul de Informatica din Cluj Napoca. Elevii claselor a IX-a şi a X-a care au participat la activitate au primit informaţii şi recomandări privind fenomenul traficului de persoane şi riscurile asociate acestuia.
Acţiunea de prevenire va continua în perioada următoare la această instituţie de învăţământ, respectiv în data de 17.03.2011 şi 21.03.2011, în scopul informării tuturor elevilor, inclusiv din clasele a XI-a şi a XII-a. Compartimentul Prevenire din cadrul IPJ Cluj Napoca este partenerul ANITP în cadrul acestei activităţi.