ANITP a primit vizita unei delegaţii a Departamentului de Stat al SUA

Bucureşti, 10.12.2015

 

 

Delegaţia Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, alcătuită din doamna Sarah Murphy, din cadrul Serviciului de Afaceri Externe şi de domnul Chad Salitan din cadrul Oficiului de Monitorizare şi Combatere a Traficului de Persoane, însoţiţi de doamna Anne-Marie Blajan din cadrul Ambasadei SUA în România, au efectuat o vizită de lucru în data de 10 decembrie 2015, la sediul A.N.I.T.P. din Bucureşti.

Scopul vizitei a fost de a consolida dialogul româno-american în domeniul traficului de persoane şi de a realiza o documentare despre România şi instituţiile relevante implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane, dar şi al celor care activează în domeniul protecţiei şi asistenţei victimelor traficului de persoane, precum şi posibilitatea identificării unor noi parteneriate.

De asemenea, vor fi demarate activităţi de colectare a informaţiilor necesare elaborării Raportului privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA, proces pentru care a fost elaborat un set de întrebări ce urmează a fi transmis pe canale oficiale.

Directorul A.N.I.T.P. a asigurat delegaţia americană de întreaga disponibilitate a părţii române pentru dialog şi cooperare, apreciind Ambasada SUA la Bucureşti ca fiind un partener tradiţional în domeniul luptei împotriva traficului de persoane.

Vizita delegației Departamentului de stat al SUA la Sediul ANITP, București -10.12.2015