Aplicația Bright Sky- poate fi de ajutor în cazul traficului de persoane

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane este partener al Fundației Vodafone din anul 2022.

Specialiștii A.N.I.T.P. , alături de partenerii din cadrul Fundației Vodafone au colaborat  în dezvoltarea aplicației gratuite ”Bright Sky RO” pentru ca aceasta să includă și un ghid de prevenție a fenomenului traficului de persoane, care conține informații despre cum se manifestă acest fenomen, cine poate deveni victimă, cum se poate proteja aceasta de traficanți și unde poate solicita ajutor.

Conținutul aplicației acesteia poate fi accesat din orice rețea de telefonie și este destinat, în principal, victimelor violenței domestic, dar și altor victime ale violenței de gen, precum și publicului general și specialiștilor în domeniu interesați de problematica diversă și evoluția formelor de manifestare a violenței de gen.

Bright Sky RO este o aplicație mobilă gratuită, lansată de Fundația Vodafone România , în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociatia Code for Romania,  cu scopul de a oferi asistență și sprijin specializat victimelor violenței domestice, sau celor îngrijorați de siguranța cuiva cunoscut sau a unui membru al familiei.

Ce îți oferă Bright Sky RO?

  • Chestionare de evaluare a gradului de siguranță al relației
  • Un jurnal confidențial pentru documentarea semnelor abuzului domestic în format text,poză,video sau audio. Informațiile din jurnal nu vor fi niciodată stocate pe telefon
  • Resurse,instrumente și informații pe tema violenței domestice, harturirii și abuzului sexual
  • Un ghid de siguranță online, cu sfaturi care pot ajuta la creșterea nivelului de securitate în mediul online
  • Date de contact ale serviciilor specializate în sprijinirea victimelor violenței de gen

Când viața bate filmul, este timpul să ceri ajutor!