CAMPANIA DE INFORMARE ȘI CONȘTIENTIZARE “O ALEGERE NEPOTRIVITĂ POATE TRANSFORMA O PERSOANĂ ÎN VICTIMĂ A TRAFICULUI. ȘI TOTUȘI… FĂRĂ CLIENȚI, NU EXISTĂ TRAFIC”

 

 

Marți, 18 octombrie, cu prilejul Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane,  a avut loc, simultan, la Madrid și București  lansarea campanie de prevenirea a traficului de persoane “O ALEGERE NEPOTRIVITĂ POATE TRANSFORMA O PERSOANĂ ÎN VICTIMĂ A TRAFICULUI. ȘI TOTUȘI… FĂRĂ CLIENȚI, NU EXISTĂ TRAFIC” Inițiativa   implementării acestei campanii a fost dezvoltată în cadrul reuniunilor Comisiei mixte româno-spaniole, ocazie cu care Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Poliția Română și Poliția Spaniolă au stabilit necesitatea derulării unei campanii de conștientizare comune, derulate simultan în România, ca țară de origine, și în Spania, ca țară de destinație pentru victimele traficului de persoane cetățeni români. Campania reprezintă o inițiativă de pionierat în domeniu, fiind prima campanie derulată la nivel european care abordează într-o manieră coordonată ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea și oferta care favorizează acest fenomen.

Spotul campaniei conține mesaje destinate reducerii vulnerabilității la trafic, precum și reducerii  și descurajării cererii care facilitează traficul de persoane, mesajele fiind transmise de reprezentanți ai celor 3 instituții partenere. În scopul eficientizarii impactului produs în rândul publicului destinatar al mesajului, materialul video a fost realizat în 3 variante, respectiv: română, spaniolă, româno-spaniolă.