Campania de prevenire a traficului de minori “Siguranța ta contează!”

Agenția  Națională împotriva Traficului de Persoane în colaborare cu Direcția Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări (DGPCI) au lansat  campania de prevenire  a traficului de minori  “Siguranța ta contează!”.

Evenimentul oficial de lansare a campaniei de prevenire  a avut loc în data de 31 mai 2023,  în cadrul evenimentului Ziua porților Deschise pentru Copii la M.A.I. și a beneficiat  de  sprijinul partenerilor A.N.I.T.P,  S.C. PORTRAIT STUDIO S.R.L.- Cabina Trăsnită.

Campania se desfășoară în perioada iunie –decembrie 2023 și are drept scop  creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile traficului de minori, în scopul adoptării unei conduite preventive care să permită evitarea pericolelor ce pot conduce la situații de exploatare. Pentru informarea și conștientizarea minorilor cu privire la această problematică, campania va include informații clare și accesibile despre semnele și pericolele traficului de minori, prezente atât în mediul online, cât și în cel outdoor, precum și despre modul în care pot fi prevenite și raportate astfel de situații.  Activitățile de implementare a campaniei vor fi derulate la nivel național, atât în mediul urban, cât și în rural, și se vor adresa minorilor, în scopul reducerii vulnerabilității acestora, precum și tuturor  persoanelor adulte, responsabile pentru siguranța și protejarea drepturilor copiilor.

În cadrul campaniei de informare și prevenire a traficului de minori “Siguranța ta contează!” DGPCI, prin intermediul SRPCIV București, a sprijinit ANITP prin elaborarea unor specimene de permise de conducere, create pentru acest demers, care vor contribui la promovarea campaniei și a numărului TelVerde al ANITP.

Permisele de conducere special destinate acestui demers preventiv, conțin informații referitoare la campanie, date de contact, precum și un îndemn adresate copiilor de a se informa cu privire la fenomenul traficului de persoane prin intermediul liniei Tel Verde a ANITP -0800 800 678.

În cadrul evenimentului de lansare, copiii au primit materiale informativ-preventive realizate de ANITP, precum și permisele de conducere realizate special pentru această campanie. Cu implicarea partenerilor de la Portrait Studio SRL au fost realizate scurte spoturi video conținând sfaturi pentru menținerea siguranței în mediile online și outdoor ce vor fi promovate pe canalele de socializare ale instituției. De asemenea, participanții la eveniment au  avut ocazia de a-și face fotografii pe suport magnetic, personalizate cu imaginea și mesajul campaniei.

 

 

Informaţii suplimentare:

 

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane

e-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

https://anitp.mai.gov.ro/

Telefon: 021 311 89 82

021 313 31 00