Campanie regională Caut loc de muncă… via INTERNET

în data de 14 aprilie 2011, la Centrul Cultural al MAI, Agenţia Naţională Împotriva Traficului De Persoane, prin Centrul Regional Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România AIDRom şi Asociaţia Caritas Bucureşti, a lansat Campania Regională „Caut loc de muncă…via INTERNET” destinată prevenirii exploatării persoanelor prin muncă forţată.
Campania al cărei mesaj este “Un click în lumea virtuală te poate transforma într-o victimă a traficului de persoane în lumea reală. Selectează şi decide informat! ”, se va desfăşura în perioada 14 aprilie -31 decembrie 2011, în Bucureşti şi judeţele Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, având ca scop reducerea incidenţei numărului de victime ale traficului de persoane racolate prin intermediul internetului.
Campania reuneşte eforturile instituţiilor implicate, atât cele guvernamentale, cât şi neguvernamentale, venind în întâmpinarea nevoii de informare asupra pericolelor exploatării prin muncă forţată, în perioada în care tinerii absolvenţi, şomerii şi nu numai, îşi caută un loc de muncă prin intermediul internetului şi sunt dispuşi să accepte orice ofertă de lucru, fără a se informa în prealabil.
Creşterea gradului de libertate a circulaţiei cetăţenilor români a dus la o creştere a vulnerabilităţii acestora în faţa unor oferte de muncă aparent mai avantajoase, în spatele cărora se ascund reţele de trafic de persoane. În aceste condiţii devine extrem de importantă diseminarea de informaţii utile către grupurile cele mai vulnerabile, tinerii absolvenţi, şomerii sau cei cu risc de a-şi pierde locul de muncă.