Comunicat 19.12.2019

Dezvoltarea colaborării cu societatea civilă în domeniul traficului de persoane

17 decembrie 2019

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat cea de-a treia masă rotundă cu tema Dezvoltarea colaborării cu societatea civilă în domeniul traficului de persoane”, în data de 17 decembrie 2019, la București, cu sprijinul Asociației pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educație – ADPARE.

Această serie de evenimente se înscrie în concepția strategică a A.N.I.T.P. de consolidare a dialogului şi cooperării între ONG-urile care activează în domeniul traficului de persoane și reprezentanții sectorului public și privat, prin promovarea schimbului de experiență și de bune practici.

La activitate au participat 30 de reprezentanți ai sectorului privat și ai organizațiilor neguvernamentale care desfășoară activități anti-trafic (Asociatia Telefonul Copilului, Asociația Betania, Institutul Bucovina, Asociația INCA România, A.D.P.A.R.E., Organizația Salvați Copiii, Asociația eLiberare, Fundația Micu Bogdan, AIDRom, O.I.M., Asociația F.R.E.E., A.N.D.P.D.C.A., A.N.E.S., Asociația Sfinții Spiridon și Irina, Asociația Dintr-un Basm, Asociația Incubator Social, Federația Industriei Hoteliere din România, OLX, Machteam Soft – Site-ul Sentimente.ro, Blânduben S.R.L).

Agenda reuniunii a cuprins o prezentare a A.N.I.T.P. cu privire la contextul anti-trafic actual, la nivel național și european; prezentarea inițiativelor și proiectelor derulate de participanți; discuții asupra aspectelor conceptuale și a modului de colectare a datelor referitoare la fenomenul traficului de persoane.

Printre rezultatele pozitive ale acestei mese rotunde, din punctul de vedere al dezvoltării relațiilor de colaborare, a fost și acela că, în cadrul discuțiilor, au fost făcute oferte concrete de parteneriat și de sprijinire reciprocă a unora dintre activitățile/proiectele prezentate.

A.N.I.T.P. va continua să cultive dialogul și să promoveze cooperarea între profesioniștii care desfășoară activități concrete de prevenire a traficului de persoane, de asistență și protecție a victimelor, prin organizarea a cel puțin două evenimente similare în cursul anului următor.

 

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

 

Informaţii suplimentare:

Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,   Fax: 021-319 01 83,
E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane