COMUNICAT 20.04.2016

COMUNICAT
Bucureşti, 20.04.2016

Închiderea proiectului
“Model de bune practici în domeniul serviciilor de asistenţă acordate victimelor traficului de persoane”

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a organizat marţi, 19.04.2016, la Hotel Ramada Majestic din Bucureşti, Conferinţa de închidere a proiectului „Model de bune practici în domeniul serviciilor de asistenţă acordate victimelor traficului de persoane”- RO20-MJ-ANITP-PDP 1.

Conferinţa a reunit experţi, reprezentanţi ai Consiliului Europei şi actori implicaţi în lupta împotriva traficului de persoane şi a beneficiat de prezenţa domnului Calin GOIA, solistul trupei Voltaj, in calitate de promotor al campaniei de prevenire “Cere ajutor, nu cersi!”, derulata in cadrul proiectului.

Proiectul a fost implementat de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane şi a fost finanțat de Regatul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul Programului RO20 “Violență domestică și violență bazată pe deosebirea de sex”.

Obiectivul general al proiectului a constat în realizarea unui sistem integrat pentru acordarea asistenţei victimelor traficului de persoane, în scopul întăririi capacităţii Sistemului de asistenţă a victimelor şi armonizării acestuia la instrumentele şi standardele antitrafic europene.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a 24 de luni şi a avut ca parteneri: Consiliul Europei, Poliția Norvegiană, Inspectoratul General al Poliției Române și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Principalele activităţi derulate în cadrul acestuia au fost:

  • Evaluarea sistemului naţional de asistenţă a victimelor traficului de persoane în conformitate cu standardele şi bunele practici internaţionale;
  • Organizarea a două întâlniri de lucru pentru analiza rezultatelor evaluării și elaborarea propunerilor de modificare a legislației privind protecția și asistența victimelor traficului de persoane;
  • Organizarea a două sesiuni de instruire a specialiștilor în domeniul asistenței acordate victimelor traficului de persoane;
  • Derularea campaniei naţionale de prevenire a traficului de persoane “Cere ajutor, nu cersi!”;
  • Organizarea conferințelor de lansare și de încheiere a proiectului.

Înformaţii de background:

 „Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional”.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: Ciprian Ghiţuleasa, telefon: 021.311.89.81, fax: 021.319.01.83, e-mail: presa.anitp@mai.gov.ro.

Legături utile:

http://norwaygrants.just.ro/

http://www.coe.int/web/portal/home

http://www.anitp.mai.gov.ro/programe/ro20-mj-anitp-pdp-1/

Website: http://www.anitp.mai.gov.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/Agentia-Nationala-Impotriva-Traficului-de-Persoane-303152213409/?fref=ts