COMUNICAT 23 octombrie 2012

“Declaratie comuna a statelor din Sud-Estul Europei privind angajamentul in lupta antitrafic”
Miercuri, 17 octombrie 2012, directorul Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane (ANITP), domnul subcomisar de politie Romulus Nicolae UNGUREANU, a prezentat la Bruxelles, in cadrul Reuniunii Raportorilor Nationali sau a mecanismelor echivalente UE, o declaratie comuna a statelor din Sud-Estul Europei privind angajamentul in lupta antitrafic.
Reprezentantul Romaniei a fost desemnat sa sustina public, la nivelul Reuniunii, mesajul comun al coordonatorilor din tarile sud-est europene, mesaj prin care se reafirma prioritatea strategica a luptei impotriva traficului de persoane, precum si intentia de a intari comunicarea si colaborarea in acest domeniu.

Demersul subliniaza cooperarea foarte buna a coordonatorilor nationali din Sud-Estul Europei si reliefeaza faptul ca ANITP are un rol important in sustinerea parteneriatelor regionale in domeniul luptei impotriva traficlui de persoane.
Comisia Europeana a salutat acest demers strategic regional si a publicat pe site-ul oficial declaratia comuna sustinuta de reprezentantul Romaniei: http://ec.europa.eu/anti-trafficking/entity?id=caf172a7-408d-4e51-98e9-be0a0bd3d7c6

Informatii de bacground:
Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane este Coordonator National al aplicarii politicilor in domeniul luptei impotriva traficului de persoane avand rolul de a desfasura activitati de prevenire si monitorizare a acestui fenomen infractional. Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Madalina TURZA, telefon: 021.311.89.81, fax: 021.319.01.83, mobil: 0741242551, e-mail: presa.anitp@mai.gov.ro