Comunicat 25.02.2016

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat joi, 25.02.2016, la sediul său din Strada Ion Câmpineanu, nr. 20, Etaj 5, o Conferinţa de Presă prilejuită de lansarea primei cereri de proiecte pentru finanţarea asistenţei directe acordată victimelor traficului de persoane.

Cererea de proiecte lansată de A.N.I.T.P. pune în premieră la dispoziţia organizațiilor neguvernamentale din România un buget de 1.200.000 CHF pentru finanţarea a minim 3 proiecte, pe o perioadă cuprinsă între 12 şi 20 de luni. Finanţarea va acoperi 100 % costurile totale eligibile ale proiectului, din care 85 % – contribuţia Agenţiei Elveţiene de Cooperare şi Dezvoltare şi 15 % – contribuţia A.N.I.T.P. de la bugetul stat.

Pentru îmbunătăţirea calităţii asistenţei victimelor traficului de persoane, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român va susţine în perioada 2016-2018, în cadrul a două cereri de proiecte, asistenţa directă acordată victimelor, prin alocarea de fonduri nerambursabile organizaţiilor neguvernamentale de profil.

Evenimentul a beneficiat de prezenţa domnului domnului Thomas Stauffer din cadrul Biroului Contribuţiei Elveţiene şi s-a derulat în cadrul Proiectului „Sprijinirea ONG-urilor din România pentru asistenţă directă victimelor traficului de persoane”, finanțat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

Mai multe informaţii privind acordarea de granturi se pot găsi pe website-ul A.N.I.T.P., la Secţiunea Programe:

RO: anitp.mai.gov.ro/proiect a.v.

EN: anitp.mai.gov.ro/project-v-a/

Link:  Înregistrarea Conferinței de presă

 

 

Image1 Image2 Image3