COMUNICAT 25.04.2016

Săptămâna „Şcoala Altfel”
18-22 aprilie 2016

 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP)  s-a alăturat, şi în acest an, la programul iniţiat şi derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016″ , în perioada 18-22 aprilie 2016.

Specialiştii ANITP din cadrul celor 15 Centre Regionale ale Agenţiei au derulat activităţi de prevenire, informare şi sensibilizare a elevilor din şcoli şi licee de la nivel local cu privire la riscurile asociate traficului de persoane, la modalităţile de întărire a capacităţii de auto-protecţie şi de reducere a vulnerabilităţii la ameninţările acestui fenomen.

În acest sens, au fost purtate discuţii interactive axate pe dezbateri pe problematica traficului de minori, s-au organizat jocuri, focus-grupuri şi concursuri tematice cu premii constând în materiale promoţionale, au fost vizionate filme educative şi au fost transmise mesaje anti-trafic.

COLAJ 2

Cu acest prilej, s-a promovat şi Campania naţională de prevenire a traficului de persoane „Nu ignora fata… invizibilă! Povestea ei poate deveni şi povestea ta!” pe care ANITP o implementează în perioada aprilie-iunie 2016.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: Ciprian Ghiţuleasa, telefon: 021.311.89.81, fax: 021.319.01.83, e-mail: presa.anitp@mai.gov.ro.

Legături utile:

Website: www.anitp.mai.gov.ro
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane