COMUNICAT DE PRESĂ ,, 360 de grade  împotriva traficului de persoane,,

 

,,O trecere prin aeroport îți poate schimba viața !,,

Fie că pleacă spre o nouă slujbă sau către marea dragoste, mii de oameni poartă în bagaje și visele pentru o viață mai bună !

Marți, 18 octombrie, în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă București, între orele 12.00-16.00 se va desfășura evenimentul ,, 360împotriva traficului de persoane,, organizat cu prilejul marcării Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane.

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane împreună cu partenerii săi, Compania Națională Aeroporturi București, Accor Hotels și Organizația Salvați Copiii, vine în întâmpinarea celor care își doresc ca trecerea prin aeroport să fie trecerea către o destinație sigură și își propune să informeze pasagerii cu privire la traficul de persoane și la necesitatea unei implicări sociale active în lupta împotriva acestui fenomen.

Propunem pasagerilor o călătorie virtuală, la 360 de grade, realizată cu ajutorul unei tehnologii speciale, care să ofere o înțelegere completă a fenomenului, iar informațiile despre traficul de persoane să contribuie la menținerea unui climat de siguranță și încredere în viitor, pentru că grija pentru viitor este datoria prezentului.

Specialiștii antitrafic vor informa publicul călător asupra fenomenului traficului de persoane și vor distribui flayere cu datele de contact și linia specială creată  pentru apelarea situațiilor de trafic de persoane 0800 800 678 .

Împreună cu voluntarii Salvați Copiii vom invita pasagerii către cabina foto persoanlizată special pentru marcarea zile de 18 octombrie- Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane. Ne dorim ca fotografia realizată să fie mai mult decât un suvenir, iar oamenii să-și regăsească zâmbetul din fotografie și când ajung la destinație.

Acțiunea se înscrie în linia parteneriatului public-privat promovat de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane prin cooperarea cu Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), Accor Hotels și Organizația Salvați Copiii.

Activitatea face parte din campania Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane, campanie care se desfășoară la nivel național în perioda 16-22 octombrie, prin efortul centrelor regionale ale ANITP și ale partenerilor săi.

 

 

 

Informaţii de background:

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti reprezintă principalul pol aviatic al României și  asigură condiţiile de derulare a întregului spectru de operaţiuni aeriene – civile şi militare, dispunând de un potenţial substanţial de dezvoltare capabil să corespundă perspectivelor de creştere a traficului aerian cel puţin la orizontul anilor 2030.

Informaţii suplimentare:

Informatii: +4 (021) 204 1000; +4 (021) 201 4000

Fax: +4 (021) 201 4990

Fax registratură: +4 021 204 1033

E-mail:
contact@bucharestairports.ro – pentru informații generale
operations.contracts@cnab.ro – pentru agenții aeronautici și companiile cu profil asimilat
commercial@cnab.ro – pentru informații legate de activitățile comerciale
registratura@cnab.ro

web-site: www.bucharestairports.ro

 

Accor este unul dintre cele mai importante grupuri hoteliere la nivel mondial, operează în aproximativ 100 de țări, grupul numără printre brandurile sale hoteluri precum: Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Etap Hotel, Formule 1 și Motel 6

Informaţii suplimentare:

https://all.accor.com/gb/country/hotels-romania-pro.shtml

https://www.facebook.com/Accor/?brand_redir=109893341600067

#EUAntiTraffickingDay