Conferinţa anuală a Alianţei împotriva traficului de persoane, dedicată combaterii traficului de persoane în scopul exploatării forţei de muncă

O delegaţie a Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane a participat, în perioada 27-29 iunie 2011, la Workshop-ul Transnaţional pe tema exploatării prin muncă, care a avut loc la Sofia, Bulgaria.
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul unui proiect transnaţional implementat de Centrul Internaţional pentru dezvoltarea Politicilor privind Migraţia (ICMPD) şi finanţat de Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite ale Americii (USAID).
Workshop-ul a reunit reprezentanţi ai Albaniei, Bosniei, Bulgariei, Croaţiei, Franţei, Muntenegru, respectiv ai Olandei.
De asemenea, reuniunea a beneficiat şi de această dată, de prezenţa doamnei Antoaneta Vassileva, Coordonatorul Naţional Anit-trafic din Bulgaria.
Obiectivele workshop-ului au fost acelea de a expune, în primul rând, cea de-a doua fază a proiectului, de a prezenta cadrul legal internaţional care reglementează exploatarea prin muncă/munca forţată, cât şi de a aborda modelul anti-trafic în Bulgaria, cu accent pe fenomenul exploatării prin muncă.
Workshop-ul a adus în atenţia participanţilor şi modelul francez, respectiv olandez cu privire la metodele de abordare a luptei împotriva exploatării prin muncă.
Delegaţia României a fost condusă de către Director ANITP subcomisar de poliţie Romulus – Nicolae UNGUREANU