Conferinta internationala “Traficul de persoane ca amenintare la adresa valorilor familiei”

Miercuri, 2 aprilie 2014, directorul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, comisar de politie Romulus Nicolae Ungureanu, a participat la Conferinta internationala “Traficul de persoane ca amenintare la adresa valorilor familiei”.
Conferinta a fost organizata de Grupul parlamentar roman pentru combaterea traficului de persoane si Grupul Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei, in colaborare cu Miscarea Europeana pentru Politici Crestine si Federatia Europeana a Asociatiilor Familiilor Catolice la Palatul Parlamentului.
Scopul conferintei a fost acela de a stabili punti de legatura cu cat mai multi actori dedicati eradicarii sclaviei moderne, pentru a investiga cai si solutii inovative in domeniu, propunand rolul familiei ca reduta impotriva recrutarii persoanelor pentru trafic si instrument al recuperarii victimelor.
In interventia avuta, directorul ANITP a precizat ca Romania face demersurile necesare in vederea reducerii fenomenului traficului de persoane, atat prin derularea campaniilor de prevenire si informare la nivel national si masuri legislative, cat si prin articularea unor strategii in vederea concentrarii in perioada imediat urmatoare pe grupul tinta care genereaza cererea de servicii in cadrul traficului de persoane.
Numai impreuna, prin eforturi solidare si conjugate intre institutiile publice si private, organizatiile neguvernamentale si publicul larg se poate lupta eficient si diminua acest fenomen. Educatia, informarea si mai ales familia au un rol hotarator, iar religiile, prin valorile morale pe care le promoveaza si mai ales prin participarea la acest gen de proiecte, pot completa si da valoare adaugata oricaror strategii sau programe dedicate prevenirii traficului de persoane.
“Cred cu tarie ca putem face mai mult si cred de asemenea ca sta in puterea multora dintre noi sa faca mai mult!” – a precizat, in incheierea discursului domnul Romulus Nicolae Ungureanu, directorul ANITP.