Conferință organizată de Ambasada Franței și Ambasada Suediei

Ambasada Franței la București, în parteneriat cu Ambasada Suediei la București, a organizat o masa rotundă privind traficul de persoane în scopul exploatării sexuale.

La eveniment a participat domnul comisar şef de poliţie Maximilian NICOLAE, directorul A.N.I.T.P., alături de reprezentanți la nivel înalt ai corpului diplomatic din cele două state mai sus menționate, a Președintelui Senatului României, a unor înalți oficiali din Franța și Suedia, reprezentanți ai autorităților de aplicare a legii din România,  ai unor organizații internaționale de profil, precum și ai unor organizații neguvernamentale.

Întâlnirea s-a desfășurat în sistem videoconferință și a urmărit dezvoltarea colaborării în cadrul eforturilor de prevenire a traficului atât prin derularea de activități comune, cât și prin îmbunătățirea politicilor publice.

În cadrul intervenției sale, domnul comisar șef de poliție Maximilian NICOLAE a subliniat importanța parteneriatului în lupta împotriva traficului de persoane, precum și necesitatea abordării în eforturile antitrafic a problematicii reducerii și descurajării cererii care favorizează traficul, aspect promovat constant de A.N.I.T.P. în ultimii ani.

De asemenea, directorul A.N.I.T.P. a menționat că un răspuns adecvat la provocările traficului de persoane trebuie să aibă la bază demersuri destinate reducerii ambelor dimensiuni ale fenomenului, respectiv cererii și ofertei.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

Informaţii suplimentare:

Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,   Fax: 021-319 01 83,  E-mail:  presa.anitp@mai.gov.ro

Website: https://anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane