DIICOT și ANITP – cooperare împotriva traficului de persoane

COMUNICAT
07.02.2020

DIICOT și ANITP – cooperare împotriva traficului de persoane
București, 07.02.2020

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) au semnat astăzi, 07.02.2020, la sediul D.I.I.C.O.T., un plan de măsuri în domeniul luptei împotriva traficului de persoane.

Planul urmărește consolidarea demersurilor de prevenire a traficului de persoane prin diversificarea colaborării dintre cele două instituții.

Demersul își propune îmbunătățirea nivelului de informare şi conştientizare a grupurilor de risc, specialiștilor din domeniu și populaţiei în ansamblu, cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane.

Cele două instituții își vor reuni experiența în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane, pe care o vor transpune în activități și sesiuni complexe de informare și instruire, în perioada martie – decembrie 2020.

Acțiunile comune vor fi adresate în special elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani din cadrul instituțiilor de învățământ, precum și specialiștilor care pot intra în contact cu victimele traficului de persoane.

Prin intermediul Centrelor Regionale ale A.N.I.T.P. și al Serviciilor Teritoriale ale D.I.I.C.O.T., Planul va fi implementat la nivel național.

Informaţii de background:
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) este structura din cadrul Ministerului Public specializată în combaterea și investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism.

Planul de cooperare se subscrie obiectivelor strategice stabilite prin documentele programatice din domeniu (Strategia Națională Împotriva Traficului de Persoane 2018 – 2022 și Planul Naţional de Acţiune 2018-2020 pentru implementarea Strategiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane 2018 – 2022).

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane