Evaluarea activităţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), pentru anul 2023

 

În data de 16.02.2024 a avut loc activitatea de evaluare a activităţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), pentru anul 2023, în format hibrid, prin participare fizică și în sistem de videoconferință.

Expunerea activității Agenției Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) în anul 2023 a fost realizată de d na comisar-șef de poliție Cristina Maria STEPANESCU, director adjunct al instituției, iar activitatea a fost audiată de domnul chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat pentru ordine și siguranță publică în Ministerul Afacerilor Interne.

Evaluarea a surprins principalele repere calitative şi cantitative ale activităţilor derulate pentru prevenirea situațiilor de victimizare, cercetarea aplicată a fenomenului traficului de persoane, monitorizarea asistenței acordate victimelor traficului, sprijinirea procesului judiciar și exercitarea rolului de actor european antitrafic.

Un aspect important avut în vedere și în anul 2023 a fost reprezentat de contribuția la demersul comun al actorilor din sistemul antitrafic românesc pentru îndeplinirea recomandărilor formulate în Raportul Departamentului de Stat al SUA| – Tip Report și contribuția semnificativă în cadrul grupurilor de lucru privind elaborarea noii Strategii Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Dorim să mulţumim tuturor partenerilor noştri pentru iniţiativele avute în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, precum şi pentru colaborarea consistentă oferită de-a lungul întregului an !