Evenimentul de lansare al campaniei:”Cauți un loc de muncă ? Fii atent la capcanele traficului de persoane! Alege un viitor sigur pentru tine și familia ta !” 

Cauți un loc de muncă ? Fii atent la capcanele traficului de persoane! Alege un viitor sigur pentru tine și familia ta !”  este campania de prevenire a traficului de persoane, lansată de către Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Poliția Română și Poliția de Frontieră Română.

Astăzi, 6 octombrie a.c., la sediul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, a fost lansată campania de prevenire a traficului de persoane, ,,Cauți un loc de muncă ? Fii atent la capcanele traficului de persoane! Alege un viitor sigur pentru tine și familia ta !”,  prima activitate a  proiectului  ”Reducerea vulnerabilităţii la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetăţenilor români aflaţi în țară și în afara granițelor României ”, derulat de ANITP, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română și Poliția de Frontieră Română.

Campania va fi implementată în perioada 6 octombrie – 31 decembrie 2023 și are ca scop prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în străinătate, precum și a traficului de minori, prin creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului.

Conceptul proiectului are la bază ideea unui efort antitrafic cumulat şi coordonat, care propune o intervenţie simultană atât la nivelul localităţilor de provenienţă a victimelor, cât şi la nivelul tuturor punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, activităţile preventive  sunt concentrate pe localităţile în care se găseşte un număr ridicat de copii rămaşi singuri acasa ca urmare a plecării părinţilor la muncă în străinătate.

Bugetul proiectului, în valoare de  281.998,90 lei este constituit exclusiv din fondul alocat M.A.I., de către Agenția Națională a Administrării Bunurilor Indisponibilizate (ANABI)  în baza Legii 318/2015, reprezentând „sume rezultate din valorificarea bunurilor mobile şi imobile, după rămânerea definitivă a hotărârii de confiscare”.