Grup de lucru franco-român cu privire la semnalarea situaţiilor de pericol în care se găsesc minorii Sinaia, 21-22 martie 2018

ANITP a participat la Grupul de lucru multidisciplinar franco-român pe tema semnalării situaţiilor de pericol în care se găsesc minorii, organizat la Sinaia, în perioada 21-22 martie a.c.
Evenimentul a fost organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), Ministerul European şi al Afacerilor Externe din Franța (MEAE) şi Magistratul de Legătură de pe langă Ambasada Franței la București.
Scopul acestei activităţi a fost prezentarea sistemului francez de protecţie a copilului şi a modalităţilor de interacţiune între parchet şi structurile de protecţie administrativă a copilului, precum şi de a face o analiză a colaborării interinstituţionale în domeniul protecţiei copilului în România.
Această întâlnire face parte din programul “Accelerarea eforturilor comune de a stopa violenţa împotriva copiilor la nivel naţional”, implementat în România de FONPC şi coordonat de World Vision International Geneva, în numele Interim Forum of Civil Society Organisations (CSO) to end violence against children.

IMG-20180321-WA0016IMG-20180321-WA0008