Întâlnire de lucru dintre conducerea A.N.I.T.P. și reprezentanții Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe tema Planului de acțiune bilaterală.

Directorul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane,  d na comisar-șef de poliție Cristina Maria STEPANESCU a avut în data de 14 iulie 2023, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe tema cooperării  și analizării prioritătilor bilaterale din marja Planului comun de acțiune  dintre România și Marea Britanie pentru lupta împotriva traficului de persoane, semnat în luna mai 2023.

Reprezentanții A.N.I.T.P.  au  adus în discuție principalele modificări aduse de România în domeniul creșterii implicării autorităților în îmbunătățirea cadrului de identificare și asistență dedicat victimelor traficului de persoane și au exprimat preocuparea pentru cetățenii români vulnerabili și expuși riscurilor traficului de persoane, care trăiesc într-una dintre cele mai largi comunități din diaspora, respectiv cea din Marea Britanie .

În cadrul discuțiilor, a fost abordat și subiectul procedurii de identificare a victimelor traficului de persoane prin care se poate dispune respingerea intrării pe teritoriul britanic a cetățenilor români, inclusiv minori.

Partea română a evidențiat importanța dezvoltării cooperării în domeniul luptei împotriva traficului de persoane și angajamentul luat de România  de a fi un partener activ și implicat în găsirea celor mai bune soluții pentru victimele traficului de persoane și pedepsirea traficanților.