Întâlnire experţi – Biroul Coordonatorului European Anti-trafic

COMUNICAT DE PRESĂ
29.05.2019

A.N.I.T.P. la întâlnirea de lucru a experţilor în domeniul traficului de persoane
Bruxelles, Belgia, 07 mai 2019

Directorul adjunct al A.N.I.T.P. a participat la întâlnirea experţilor privind schimbul de bune practici legate de incriminarea utilizării serviciilor prestate de victimele traficului, organizată de Comisia Europeană – Biroul Coordonatorului European Anti-trafic, în data de 7 mai 2019, la Bruxelles, Belgia.

La reuniune au participat delegaţii din Cipru, Spania, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Suedia şi România, formate din experţi din mediul judiciar (judecători, procurori, poliţişti) mediul academic şi din zona dezvoltării de politici publice (Raportori Naţionali sau Mecanisme Echivalente).

Întâlnirea de lucru a facilitat schimbul de bune practici în domeniul reducerii cererii privind serviciile oferite de către victimele traficului de persoane, în scopul îmbunătăţirii răspunsului Statelor Membre UE privind descurajarea şi incriminarea utilizatorilor acestor servicii.

Tema acestei întâlnirii de lucru a fost o prioritate asumată de România în cadrul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Delegaţia română a fost alcătuită din domnul comisar şef de poliţie Adrian PETRESCU, director adjunct al ANITP, doamna Alina ALBU, procuror şef al Secţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate structură centrală a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism (DIICOT), domnul Alex-Florin FLORENŢA, procuror şef al Serviciului Teritorial Timişoara-DIICOT şi domnul Marius MURGULEŢ din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt din cadrul IGPR.

Informaţii de background:
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane