Întâlnire informală între reprezentanții ANITP și International Justice Mission

Întâlnire informală între reprezentanții ANITP și International Justice Mission
14.05.2021, București

Vineri, 14.05.2021, a avut loc, la sediul central al A.N.I.T.P. din București, o întâlnire informală între Directorul A.N.I.T.P., Directorul Europei Centrale și de Est al International Justice Mission (I.J.M.), domnul Shawn Kohl și Președintele Regional pentru Africa și Europa al International Justice Mission (I.J.M.), domnul Andy Griffiths.

În cadrul întâlnirii s-a punctat importanța proiectului Consolidarea răspunsului proactiv al justiției penale față de traficul din România, implementat de către I.J.M., în parteneriat cu A.N.I.T.P., Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate (D.C.C.O.) din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (I.G.P.R.), a cărui dimensiune vizează dezvoltarea unei colaborări pe termen lung, prin sprijinirea autorităților române în demersul de prevenire și combatere a traficului de persoane.

Au fost dezbătute aspecte privind colectarea de date, necesitatea corelării activităților de reducere a cererii cu cele de reducere a ofertei și importanța asigurării unei pregătiri corespunzătoare a celor care intră în contact cu victimele traficului.

Domnul Andy Griffiths a apreciat profesionalismul A.N.I.T.P. și a salutat rolul cheie pe care agenția îl are în facilitarea colaborării cu instituțiile guvernamentale și organizațiile neguvernamentale în domeniul luptei anti-trafic.