Întrevedere a conducerii Ministerului Afacerilor Interne cu o delegație a Comisiei Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European

 

În data de 21.09.2022,  a avut loc, la sediul MAI, o întrevedere a Ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae BODE, cu o delegație a Comisiei Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European, în contextul unei vizite oficiale pe care o desfășoară în Polonia și România.

Din cadrul delegației M.A.I a făcut parte și directorul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, domnul comisar-șef de poliție, Nicolae Maximilian.

Discuțiile au vizat modalitatea de gestionare, la nivel național, a situației determinate de conflictul din Ucraina.

Ministrul Afacerilor Interne a trecut în revistă acțiunile prompte ale autorităților române întreprinse în reacție la provocările generate de fluxul mare de persoane strămutate din Ucraina.

Membrii Comisiei LIBE au exprimat aprecierea pentru eforturile derulate la nivel național pentru gestionarea acestei crize umanitare și au asigurat autoritățile din România de tot sprijinul Parlamentului European pentru găsirea unor soluții comune la această situație fără precedent.

Subiectul aderării României la spațiul Schengen a fost de asemenea abordat cu membrii PE, ministrul Afacerilor Interne român transmițând mulțumiri pentru sprijinul constant al Parlamentului European față de realizarea acestui obiectiv.

Comunicat preluat:https://www.mai.gov.ro/comunicat-de-presa-505/