Lansarea proiectului ”Strengthening Proactive Criminal Justice Response to Trafficking in Persons in Romania”

ACTIVITĂȚI

Lansarea proiectului ”Strengthening Proactive Criminal Justice Response
to Trafficking in Persons in Romania”,
București, 29 octombrie 2020

În data de 29 octombrie 2020, a avut loc evenimentul de lansare a proiectului Strengthening Proactive Criminal Justice Response to Trafficking in Persons in Romania, la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii.
Acesta este finanțat printr-un grant în valoare de 600.000 de dolari de către Biroul pentru monitorizarea și combaterea traficului de persoane din cadrul Departamentului de Stat al S.U.A. și este implementat de către International Justice Mission – România (I.J.M. România) în parteneriat cu Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), Direcția de Combatere a Criminalității Organizate (D.C.C.O. – I.G.P.R.)), Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) și alți parteneri diplomatici și din cadrul societății civile pentru a îmbunătăți capacitatea României de a combate traficul de persoane.
Proiectul a fost promovat în cadrul unui eveniment desfășurat la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la care au participat Excelența sa domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, ministrul Justiției, domnul Cătălin Predoiu, procurorul general al României, doamna Gabriela Scutea, secretarul de stat în M.A.I., domnul chestor șef de poliție Bogdan Despescu, directorul pentru Europa Centrală și de Est al Internaţional Justice Mission (IJM), domnul Shawn Kohl, precum și domnul comisar şef de poliţie Maximilian NICOLAE, directorul A.N.I.T.P..

Mai multe detalii, aici: https://ro.usembassy.gov/ro/ambasadorul-adrian-zuckerman-la-lansarea-proiectului-ijm-j-cu-privire-la-traficul-de-persoane/

Informaţii de background:
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.