Masă rotundă – Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane

COMUNICAT DE PRESĂ
13.05.2021

Masă rotundă
Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane
între societatea civilă, sectorul public și privat

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat, în data de 12 mai a.c., Masa rotundă – Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane între societatea civilă și reprezentanții sectorului public și privat. Activitatea, cea de-a cincea de acest gen, s-a derulat în sistem videoconferință.

Acest eveniment s-a înscris în concepția strategică a A.N.I.T.P. de consolidare a dialogului şi cooperării între ONG-urile care activează în domeniul traficului de persoane și reprezentanții sectorului public și privat, prin promovarea schimbului de experiență și de bune practici.

La activitate au participat peste 50 de persoane, reprezentând aproape 40 de organizații și instituții și care desfășoară activități anti-trafic: Asociația INCA România, A.D.P.A.R.E., Asociația eLiberare, A.D.R.A, Asociația pentru Inițiativă și Dezvoltare Continuă, Asociatia Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom), Asociația Dintr-un Basm, Asociația Filantropia Oradea, Asociația Telefonul Copilului, A.S.S.O.C., Asociația de Asistență Socială ALMA, Asociația Alternative Sociale, Asociația Salvați Copiii România, Fundația Comunitară Mureș, Fundația Micu Bogdan, Fundația People to People, Fundația Sprijin Comunitar Bacău, Fundația Betania, Institutul Bucovina, Asociația Justice and Care România, Asociația Studiu pentru Democrație, Missio Link International Timișoara, Organizația Internațională pentru Migrație – Biroul pentru România, Asociația Tinerii și Viitorul, RoConnect UK, Fundația Terre des Hommes, Asociația Salvați Copiii – Iași, Ajutor Maltez, International Justice Mission, L.O.G.S. Timișoara, Episcopia Devei și Hunedoarei, Asociația Salvați Copiii Iași, Fundația World Vision România – Biroul Zonal Dolj, Fundația World Vision România – Biroul Zonal Iași și Vaslui, Ambasada SUA, Patriarhia Română, Federația Industriei Hoteliere din România, OLX România, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane și cele 15 Centre Regionale ale A.N.I.T.P..

Agenda reuniunii a cuprins o prezentare a contextului anti-trafic actual, la nivel național și European, inițiative și proiecte derulate de participanți, exemple de bune practice, dar și propuneri de parteneriat și de sprijinire reciprocă.
În egală măsură, activitatea a marcat și împlinirea a 15 ani de la înființarea Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

A.N.I.T.P. va continua să cultive dialogul și să promoveze cooperarea între cei care desfășoară activități concrete de prevenire a traficului de persoane, de asistență și protecție a victimelor, prin organizarea de evenimente similare.

Informaţii de background:
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane