Masă rotundă Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane între societatea civilă, sectorul public și privat

COMUNICAT DE PRESĂ
16.12.2021

Masă rotundă
Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane
între societatea civilă, sectorul public și privat

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat, în data de 16 decembrie a.c., Masa rotundă – Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane între societatea civilă și reprezentanții sectorului public și privat, activitatea, cea de-a șasea de acest gen, s-a derulat în sistem videoconferință.

Acest eveniment s-a înscris în concepția strategică a A.N.I.T.P. de consolidare a dialogului şi cooperării între ONG-urile care activează în domeniul traficului de persoane și reprezentanții sectorului public și privat, prin promovarea schimbului de experiență și de bune practici.

La activitate au participat peste 50 de persoane, reprezentând 35 de organizații și instituții care desfășoară activități anti-trafic: Asociația INCA România, A.D.P.A.R.E., Asociația eLiberare, Asociația pentru Inițiativă și Dezvoltare Continuă, Asociația Dintr-un Basm, A.S.S.O.C. Baia Mare, Asociația Alternative Sociale, Fundația Micu Bogdan, Fundația People to People, Fundația Sprijin Comunitar Bacău, Asociația Centrul Creștin Betania, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Justice and Care România, Asociația Tinerii și Viitorul, Fundația Terre des Hommes, Organizația Salvați Copii- Iași, Fundația World Vision România – Biroul Zonal Dolj, Centrul pentru Studiul Democrației, Asociația Generație Tânără, Asociația Social Incubator, Asociația Dintr un Basm, Asociația Roconect, Centrul de consiliere Jadwiga, Asociația Novapolis, Cabinetul de Psihologie Clinică și Judicară–Corina Olteanu, Asociația ROR, Centrul pentru Studiul Democrației, Fundația Comunitara Mureș, Asociația Sfinții Spiridon și Irina, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, Patriarhia Română și Organizația Internațională pentru Migrație – Biroul pentru România.
Agenda reuniunii a cuprins o prezentare a contextului anti-trafic actual, la nivel național și European, inițiative și proiecte derulate de participanți, exemple de bune practice, dar și propuneri de parteneriat și de sprijinire reciprocă.
A.N.I.T.P. va continua să cultive dialogul și să promoveze cooperarea între cei care desfășoară activități concrete de prevenire a traficului de persoane, de asistență și protecție a victimelor, prin organizarea de evenimente similare.
.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane