COMUNICAT DE PRESĂ
16.10.2020

Masă rotundă
Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane
între societatea civilă, sectorul public și privat

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a organizat, în data de 15.10.2020, Masa rotundă – Dezvoltarea colaborării în domeniul traficului de persoane între societatea civilă, sectorul public și privat.

Activitatea s-a derulat în sistem videoconferință în cadrul Proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 – “Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”, finanțat prin Fondul pentru Securitate Internă- componenta pentru cooperare polițienească.

Această serie de evenimente se înscrie în concepția strategică a A.N.I.T.P. de consolidare a dialogului şi cooperării între ONG-urile care activează în domeniul traficului de persoane și reprezentanții sectorului public și privat, prin promovarea schimbului de experiență și de bune practici.

La activitate au participat peste 40 de persoane, reprezentând 26 de instituții și organizații care desfășoară activități anti-trafic: Organizația Internațională pentru Migrație – Biroul România, Asociația INCA România, A.D.P.A.R.E., Asociația eLiberare, Asociația Incubator Social, Fundația Terre des Hommes, Fundația World Vision România, International Justice Mission București, Asociația Justice and Care, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Fundația Dezvoltarea Popoarelor, Centrul pentru Studiul Democrației, Asociația Tinerii și Viitorul, Fundația People to People, Asociația Filantropia Oradea, Asociația Sfinții Spiridon și Irina, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Institutul Est-European de Sănătate a Reproducerii, Fundația Comunitară Mureș, Missio Link International Timișoara, L.O.G.S. Timișoara, Asociația J.A.D.W.I.G.A., Platforma OLX, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane și cele 15 Centre Regionale ale A.N.I.T.P..

În cadrul discuțiilor au fost prezentate activități, exemple de bune practici, parteneriate și initiative în domeniul luptei împotriva traficului de persoane. Cu această ocazie, Asociația eLiberare a propus înființarea unei Platforme a O.N.G.-urilor care activează în domeniul anti-trafic și care desfășoară, în mod direct, activități de sprijin a victimelor și de prevenire a traficului de persoane.
În egală măsură, activitatea a făcut parte din evenimentele dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:

Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Website: https://anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane