Mesajul Ministrului Afacerilor Internelor cu prilejul aniversării ANITP

Mesajul Ministrului Afacerilor Internelor cu prilejul aniversării ANITP

Lupta împotriva traficului de persoane constituie o prioritate constantă a Ministerului Afacerilor Interne. Faptul că există o Agenție Națională dedicată acestei problematici reprezintă un angajament ferm pentru respectarea și protejarea drepturilor fundamentale ale omului.
În cei 15 ani de existență, principalul obiectiv al acestei instituții a fost să evalueze și să monitorizeze în permanență, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

Rolul pe care îl aveți in lupta împotriva acestui fenomen este crucial, de aceea împreună cu toți actorii statali si reprezentanții mediului neguvernamental, trebuie să vă coordonați acțiunile în mod eficient pentru a vă atinge obiectivele la cel mai înalt nivel de calitate.
Moralitatea și respectul pentru cei din jur sunt noțiuni minimale care ar trebui să îi împiedice pe oameni să exploateze alți oameni! Indiferent de forma pe care o îmbracă, sclavie, muncă forțată, agresiune fizică și psihică, abuz de încredere, traficul de persoane reprezintă un fenomen social cu urmări devastatoare asupra demnității oamenilor, care încalcă statutul fundamental al existenței umane.

Dumneavoastră, stimați angajați ai ANITP, aveți o misiune și o responsabilitate extrem de importante în acest mecanism de luptă împotriva traficului de persoane, care se întinde dincolo de granițele țării.
Sunteți o instituție cheie în creșterea gradului de conștientizare a pericolului în rândul grupurilor vulnerabile, în adaptarea legislației în funcție de provocările care apar și în facilitarea acordării asistenței victimelor acestor infracțiuni.

Vă asigur de întregul meu sprijin în realizarea misiunii dumneavoastră!
Vă felicit pentru toate demersurile și proiectele realizate până în prezent și vă urez putere de muncă și cât mai multe reușite și de acum încolo în folosul umanității!

Notă: Preluare site MAI, link: https://www.mai.gov.ro/mesajul-ministrului-afacerilor-internelor-cu-prilejul-aniversarii-anitp/