Palatul Parlamentului- Masă rotundă intitulată “Parteneriatul intern – factor esenţial al politicii de prevenire şi combatere a traficului de persoane”

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Salvaţi Copiii România, sub patronajul Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor, a organizat luni, 23 mai 2011, începând cu ora 10.00, la Palatul Parlamentului – Sala Drepturilor Omului, o masa rotundă „Parteneriatul intern – factor esenţial al politicii de prevenire şi combatere a traficului de persoane”.
Grupul pentru Combaterea Traficului de Persoane, înfiinţat în cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor, îşi propune să susţină, cu mijloacele specifice instituţiei parlamentare eforturile şi acţiunile sistemului instituţional naţional de prevenire şi combatere a traficului de persoane.
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane s-a alăturat acestui demers ce are ca obiectiv consolidarea protecţiei copiilor atât împotriva exploatării în scopuri comerciale, cât şi împotriva traficului de persoane.
Discuţiile s-au axat pe următoarele teme:
– Prevenirea şi combaterea traficului de persoane;
– Eficientizarea rãspunsului instituţional în domeniul luptei împotriva traficului de persoane
– Cresterea gradului de vizibilitate a eforturilor anti-trafic în Romania;
– Directiva Parlamentului European şi a Consiliului 2010 privind prevenirea si combaterea traficului de persoane si protejarea victimelor acestuia, precum si de inlocuire a Deciziei-cadru 2002/629/JAI a Consiliului.
În contextul în care lupta împotriva traficului de persoane reprezintă o prioritate asumată la nivel naţional şi european, această masă rotundă reafirmă atitudinea proactivă a instituţiilor statului şi a societăţii civile în lupta împotriva traficului de persoane.