Parteneriat cu Primăria Municipiului București și Patriarhia Română

ACTIVITĂȚI

Parteneriat cu Primăria Municipiului București și Patriarhia Română
București, 10 decembrie 2020

Astăzi, 10 decembrie 2020, în contextul marcării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, ANITP a participat la un eveniment menit să sublinieze angajamentul autorităților române în lupta împotriva traficului de persoane.
Cu această ocazie, au fost semnate două protocoale de cooperare care urmăresc conjugarea eforturilor instituțiilor implicate în prevenirea traficului de persoane. Primul protocol încheiat a fost între Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Primăria Municipiului București, iar cel de-al doilea între Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Patriarhia Română.
În cadrul evenimentului, organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București, au luat cuvântul domnul consilier prezidențial Laurențiu Ștefan, care a transmis mesajul președintelui Klaus Iohannis, excelența sa domnul ambasador Adrian Zuckerman, primul ministru interimar domnul Nicolae Ciucă, ministrul justiției domnul Cătălin Predoiu, ministrul afacerilor interne domnul Marcel Vela, primarul general al capitalei domnul Nicușor Dan, preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, domnul Shawn Kohl, directorul pentru Europa de Est al organizației International Justice Mission și fostul prim-ministru domnul Ludovic Orban.
Prin intermediul celor două protocoale, vor fi desfășurate activități de informare și de prevenire a traficului de persoane, atât în București cât și la nivel național și în rândul comunităților românești din străinătate.

Informaţii de background:
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: https://anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.