Parteneriat încheiat cu Compania Națională Aeroporturi S.A București

 

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și Compania Națională Aeroporturi  București  SA  au semnat luni, 7 august, a.c un protocol de colaborare în scopul dezvoltării și implementarii unor activităţi de prevenire a fenomenului traficului de persoane.

Acordul de parteneriat formalizează cooperarea activă și eficientă dintre Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Compania Națională Aeroporturi București SA, care a făcut posibilă de a lungul timpului colaborarea dintre cei doi parteneri în cadrul unor evenimente dedicate informării și sensibilizării pasagerilor care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă cu privire la fenomenul traficului de persoane.

Acordul de parteneriat oferă oportunitatea desfășurării de activităţi comune, precum elaborarea şi desfăşurarea unor campanii/proiecte/acţiuni comune de prevenire în domeniul traficului de persoane pentru informarea, conştientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului, dar și realizarea si diseminarea de materiale informativ-preventive privind problematica traficului de persoane.

Semnarea acestui protocol de colaborare se circumscrie atât strategiei ANITP de consolidare a parteneriatului cu instituții și organizații ce pot contribui la eficientizarea demersurilor de prevenire a traficului de persoane, cât și deschiderii manifestate de Compania Națională Aeroporturi București SA în implicarea constantă în cauzele care întregesc climatul de siguranță din perimetrul aeroporturilor bucureștene.

 

Informaţii de background:

 

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) este structura de specialitate, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne ce realizează evaluări ale tendinţelor în materie de trafic de persoane şi măsoară rezultatele acţiunilor de luptă împotriva traficului, inclusiv prin colectarea de date statistice, îndeplinind rolul de raportor naţional.Totodată, A.N.I.T.P. dezvoltă campanii de prevenire a traficului de ființe umane și colaborează cu instituții publice sau private și organizații neguvernamentale pentru a implementa campanii și programe comune.

Informaţii suplimentare:

Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti  (C.N.A.B. SA)  şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu. C.N.A.B. S.A reprezintă principalul pol aviatic al României și  asigură condiţiile de derulare a întregului spectru de operaţiuni aeriene – civile şi militare.

Informaţii suplimentare:

Informatii: +4 (021) 204 1000; +4 (021) 201 4000

E-mail: contact@bucharestairports.ro

web-site: www.bucharestairports.ro