Regional Workshop to Address Technology-Facilitated Trafficking in Human Beings 21-23 November 2023, Bucharest, Romania

În perioada 21-23 noiembrie 2023, se desfășoară la București seminarul regional în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane facilitat de tehnologie.

Evenimentul este organizat de către Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), în parteneriat cu Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

La reuniunea de la București participă experți și practicieni din statele participante OSCE din Europa de Est și de Sud-Est (Albania, Bosnia și Herțegovina, Grecia, Croația, Cipru, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia și Turcia) și experți naționali din cadrul IGPR, IGPF si IGI.

Delegația ANITP este  condusă de doamna comisar șef de poliție Maria Cristina STEPANESCU, director adjunct și este compusă din domnul comisar șef de poliție Eliodor TANISLAV, șef al Unității Implementare Programe și Relații Internaționale și doamna comisar de poliție Mădălina GEORGESCU, din cadrul aceleași structuri.

Tema principală a discuțiilor este prezentarea de cazuistică relevantă din perspectiva celor mai bune modalități de abordare a utilizării abuzive a tehnologiei de către traficanți, în cazurile de exploatare sexuală, dar și pentru o cooperare regională mai amplă privind lupta împotriva traficului de persoane.

Evenimentul este găzduit de Centrul Sud Est European de Aplicare a Legii (SELEC), partener al A.N.I.T.P, cu o vastă expertiză în lupta împotriva criminalităţii organizate.

 

@OSCE-The Organization