Seminarul „Deschizând drumul spre un cadru operaţional armonizat în Regiunea Mării Baltice”

ANUNŢ DE PRESĂ

28.03.2019

A.N.I.T.P. la seminarul

„Deschizând drumul spre un cadru operaţional armonizat în Regiunea Mării Baltice”

13 martie 2019, Bucureşti

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a participat la seminarul organizat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), în data de 13 martie 2019, la Bucureşti.

ANITP a prezentat sistemul anti-trafic românesc, principalele realizări, precum şi modul de implicare al instituţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale în vederea reducerii dimensiunilor acestui fenomen.

Rezultatele obţinute, precum: numărul mare de condamnări pentru trafic de persoane, măsurile diversificate de protecţie şi asistenţă oferite unui număr mare de victime, măsurile preventive realizate în scopul reducerii cererii şi ofertei, precum şi faptul că România este printre singurele state din Europa în care s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti pentru condamnarea folosirii serviciilor unei victime a traficului de persoane, au contribuit la realizarea unei imagini pozitive a României în lupta împotriva acestui flagel.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Informaţii suplimentare:

Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,  Fax: 021-319 01 83,  E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane             l