Semnarea Protocolului de colaborare cu Asociația ”Gândește! Viața ta depinde de asta.”

Marți, 29 august 2023, la sediul ANITP, a avut loc evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane și Asociația ”Gândește! Viața ta depinde de asta.
La activitate, au participat domnna comisar șef de poliție Maria Cristina Stepanescu, d/ director al ANITP și domnul Iulian Alecu, fondator și președinte al Asociației ”Gândește! Viața ta depinde de asta.”

Acordul de parteneriat oferă oportunitatea desfășurării de activităţi comune, precum elaborarea şi desfăşurarea unor campanii/proiecte/acţiuni comune de prevenire în domeniul traficului de persoane pentru informarea, conştientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului, dar și realizarea si diseminarea de materiale informativ-preventive privind problematica traficului de persoane.

Semnarea acestui protocol de colaborare se circumscrie strategiei ANITP de consolidare a parteneriatului cu instituții și organizații ce pot contribui la eficientizarea demersurilor de prevenire a traficului de persoane.

Informaţii de background:

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) este structura de specialitate, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne ce realizează evaluări ale tendinţelor în materie de trafic de persoane şi măsoară rezultatele acţiunilor de luptă împotriva traficului, inclusiv prin colectarea de date statistice, îndeplinind rolul de raportor naţional.Totodată, A.N.I.T.P. dezvoltă campanii de prevenire a traficului de ființe umane și colaborează cu instituții publice sau private și organizații neguvernamentale pentru a implementa campanii și programe comune.

Informaţii suplimentare:

Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane