Semnarea Protocolului de colaborare cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina. București, 30 decembrie 2021

Joi, 30 decembrie 2021 a fost semnat protocolul de colaborare dintre Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

Asociația desfășoară constant activități de educație comunitară și a derulat numeroase proiecte de  prevenire a traficului de persoane la nivel local și național, este implicată în sprijinirea victimelor acestei infracțiuni și totodată face parte din rețeaua organizațiilor specializate în prevenirea, protecția, asistența victimelor traficului de persoane, ProTECT.

Protocolul își propune realizarea unui parteneriat activ și eficient între cele două părți, în scopul derulării de activităţi de prevenire a fenomenului traficului de persoane și acordării de sprijin victimelor acestei infracțiuni.

Semnarea acestui protocol de colaborare se circumscrie strategiei ANITP de consolidare a parteneriatului cu societatea civilă, în vederea eficientizării demersurilor de prevenire a traficului de persoane.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina are ca misiune sprijinirea și dezvoltarea durabilă a comunităților din România, Ucraina și Republica Moldova, prin încheierea de parteneriate pentru învățare, organizarea și desfășurarea unor programe de formare profesională și promovarea educației continue.

Informaţii suplimentare:
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Facebook:  https://www.facebook.com/i.bucovina/

Website: https://bucovinainstitute.org/