Semnarea Protocolului de colaborare cu Asociația Novapolis- Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare. București, 21 decembrie 2021

Marți, 21 decembrie 2021, la sediul ANITP, a avut loc evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane și Asociația Novapolis- Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare.

La activitate, au participat: domnul comisar șef de poliție Adrian PETRESCU, directorul-adjunct al ANITP, domnul comisar-șef de poliție Marius BURCEA șeful Serviciului Cooperare Interinstituțională și Proiecte Naționale de Prevenire și doamna Aurica-Iris ALEXE, președintele Asociației Novapolis.
Protocolul își propune realizarea unui parteneriat activ și eficient între cele două părți, în scopul derulării de activităţi de prevenire comune adresate copiilor, parinților și profesorilor, la nivel local, regional și naţional, în vederea informării și creșterii capacității de protecție față de traficul de persoane.

Semnarea acestui protocol de colaborare se circumscrie strategiei ANITP de consolidare a parteneriatului cu societatea civilă, în vederea eficientizării demersurilor de prevenire a traficului de persoane.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare își propune să contribuie la consolidarea unei societăți democratice, incluzive și diverse, echilibrată din punct de vedere social și economic, capabilă să răspundă nevoilor tuturor. Misiunea noastră este să susținem și să promovăm valorile democratice, modelele și intervențiile pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe libertate, responsabilitate și respect.

Informaţii suplimentare:
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Facebook: https://www.facebook.com/NovapolisRomania/

Website: https://www.novapolis.ro/ro/