Situația Statistică a Victimelor Traficului de Persoane în anul 2013 (partea II)

Cea mai mare parte a victimelor traficate provin din mediul rural, procentul acestora fiind însă mai mic decât în anii trecuți.

mp

Cele mai multe victime traficate în anul de referință au fost absolvente ale ciclului gimnazial sau liceal, totalul acestora însemnând 77% din populația de victime.

ned

Aproximativ 54% din victime au fost recrutate de către o cunoștință sau un prieten. Recrutarea s-a facut în procent de 94% în mod direct, fără intermediari. Cele mai multe victime au fost atrase prin intermediul promisiunilor unui loc de muncă în străinătate.  Distribuția pe gen a victimelor traficate în anul 2013 arată că 77% din acestea sunt de gen feminin și 33% sunt de gen masculin. Distribuția pe criteriul vârstei arată că 52% din victime erau majore la intrarea în trafic.    În continuare cele mai multe victime au fost traficate pentru a fi exploatate sexual, aproximativ 66%, cu 8% mai mult ca anul trecut, în timp ce 24% au fost exploatate prin muncă în diverse sectoare economice. Au fost înregistrate victime exploatate prin obligarea la cerșetorie, reprezentări pornografice sau prin obligarea la comiterea de furturi, însă ponderea acestora a fost de 6%.