Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri

COMUNICAT
15.10.2021

“Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”,
campanie de conștientizare a traficului de persoane

(Link descărcare materiale campanie)

Asociația eLiberare, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială București, derulează în perioada 15 octombrie 2021 – 15 martie 2022 campania de conștientizare a traficului de persoane “Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”.

Campania beneficiază de sprijinul Societății de Transport București S.A. și al Companiei Metrorex și urmărește informarea publicului larg cu privire la fenomenul traficului de persoane, indicatorii de recunoaștere a unui posibil caz de trafic și modul de notificare a acestuia către autoritățile competente.

Spoturile conținând indicatorii de detectare a unui posibil caz de trafic în vederea exploatării sexuale, prin muncă sau prin cerșetorie vor fi difuzate pe ecranele amplasate în stațiile de metrou, iar în mijloacele de transport în comun de suprafață mesajul anti-trafic va fi transmis prin intermediul afișelor.

Spotul campaniei va fi difuzat în mass-media și social-media, materialele video către școli iar pliantele și afișele către: unități de învățământ, parteneri, instituții publice, spitale, cabinete medicale etc..

Campania face parte din proiectul Proactiv – Detectarea și notificarea cazurilor de trafic de persoane în comunitate. În cadrul acestuia, pe lângă campanie, au mai fost prevăzute:
• operaționalizarea unui Centru de informare și asistență în detectarea și notificarea de cazuri de victime ale traficului de persoane, gestionat de eLiberare;
• organizarea unor sesiuni de instruire pentru polițiști, magistrați, procurori, asistenți sociali și personal medical.

Informaţii de background:
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Informaţii suplimentare:
ANITP
Facebook: @ANITPCentral
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

eLiberare
Facebook: @eLiberare
Website: eliberare.com
E-mail: loredana@eliberare.com

Linkuri utile
Link descărcare materiale campanie