Vizita de lucru a domnului Nicolas Meldem, atașat de poliție în cadrul Ambasadei Confederației Elvețiene în Bulgaria, la data de 22 septembrie 2022

În data de 22 septembrie 2022, domnul Nicolas Meldem, atașat de poliție în cadrul Ambasadei Confederației Elvețiene în Bulgaria, a efectuat o vizită de lucru la sediul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.). Domnul Nicolas Meldem, potrivit mandatului, are acreditare pe spațiul României, Bulgariei și Republicii Moldova, iar în exercitarea atribuțiilor funcționale, reprezintă atât autoritatea vamală cât și forțele de poliție.

La nivelul ANITP, ataşatul de afaceri interne a fost primit de către doamna Cristina Stepanescu, șef al Serviciului Monitorizare, Evaluare și Coordonare Victime, domnul comisar șef de poliție Marius Burcea, şef al Serviciului de Cooperare Inter-instituţională şi Programe Naționale de Prevenire și domnul comisar șef de poliţie Dragoş Ene din cadrul Unităţii de Implementare Programe şi Relaţii Internaţionale.

Scopul întâlnirii a fost acela de a realiza o documentare despre A.N.I.T.P. și instituțiile relevante implicate în prevenirea și combaterea traficului de persoane și al celor care activează în domeniul protecției și asistenței victimelor traficului de persoane.

Reprezentantul Elveței a remarcat varietatea activităților întreprinse în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, precum și implicarea factorilor decizionali în acest domeniu.

Ambele părţi au pledat pentru intensificarea cooperării în domeniul traficului de persoane şi pentru o abordare echilibrată a măsurilor de reducere a cererii şi ofertei, remarcându-se implicarea activă a agenţiei în lupta împotriva acestui fenomen şi aprecierea ANITP drept un partener de încredere atât în cazuri punctuale, cât şi pentru dezvoltarea unor parteneriate viitoare.