Vizita oficială a Comisarului britanic Independent Împotriva Sclaviei

București, 3 iunie 2015. Marți 2 iunie 2015, a avut loc vizita oficială a Comisarului britanic Independent Împotriva Sclaviei la sediul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

În cadrul reuniunii de lucru directorul ANITP, domnul comisar șef de poliție Romulus Nicolae UNGUREANU a purtat discuții privind lupta împotriva traficului de persoane cu domnul Comisar Kevin HYLAND. Cele două delegații au agreat să dezvolte și să întărească cooperarea strânsă existentă între România și Regatul Unit al marii Britanii și Irlandei de Nord, pe linia prevenirii și combaterii traficului de persoane.

Șefii celor două delegații au subliniat importanța cooperării strategice și nevoia de a dezvolta procesul de schimb de informații și date pentru a fi în măsură să implementeze măsuri de prevenire adaptate fenomenului traficului de persoane în România și Marea Britanie.

De asemenea, directorul ANITP și Comisarul britanic și-au reafirmat angajamentul de a colabora în ceea ce privește protecția și suportul acordat victimelor traficului de persoane, precum și în sensul indentificării și condamnării membrilor rețelelor de traficanți.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Domnul Kevin Hyland este primul Comisar Independent britanic Împotriva Sclaviei, numit de către Ministrul Afacerilor Interne din Marea Britanie. Înființarea acestei poziții de Comisar Independent Împotriva Sclaviei reprezintă una din prevederile esențiale ale Legii Împotriva Sclaviei din Marea Britanie, adoptată în luna Martie 2015.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: Mădălina TURZA, telefon: 021 311 89 81, fax: 021 319 01 83, e-mail: presa.anitp@mai.gov.ro