Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane – 30 Iulie

COMUNICAT
30.07.2019

Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane – 30 iulie

Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în anul 2013, pentru a fi marcată la data de 30 iulie a fiecărui an.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (A.N.T.I.P.) îşi reafirmă, cu această ocazie, angajamentul în lupta antitrafic şi mulţumeşte partenerilor guvernamentali şi neguvernamentali pentru eforturile depuse.

Împreună, derulăm activităţi de prevenire și conștientizare a publicului cu privire la acest fenomen, la nivel naţional, regional şi local:

1. Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale “DISTRUGE ZIDUL INDIFERENŢEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT”;
2. Campania naţională de prevenire a traficului de minori “INFORMEAZĂ-TE PENTRU A FI PROTEJAT!”;

3. Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă “MUNCEŞTE ÎN STRĂINĂTATE ÎN SIGURANŢĂ!”;

4. Campania naţională „INFORMARE ACASĂ! SIGURANŢĂ ÎN LUME!“, destinată românilor care doresc să muncească sau să studieze în străinătate.

5. 12 campanii locale şi 36 proiecte educaţionale de informare şi prevenire a traficului de persoane iniţiate şi derulate la nivelul celor 15 Centre Regionale ale A.N.T.I.P..

Informaţii de background:

Potrivit datelor statistice, 73% din victimele traficului de persoane identificate în anul 2018 erau de sex feminin, iar 42,7% erau minore. În ceea ce priveşte modul de exploatare, în cursul aceluiaşi an, 67,4% au fost exploatate sexual, 20,1% prin muncă, 5,2% au fost exploatate prin obligarea la cerşetorie, iar 1,6% au fost obligate la comiterea de furturi.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Linkuri utile:

Campania “DISTRUGE ZIDUL INDIFERENŢEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT”
https://anitp.mai.gov.ro/distruge-zidul-indiferentei-traficul-de-persoane-poate-fi-prevenit/
Spot: https://www.youtube.com/watch?v=Vu7B_o-hCFk
Documentar: https://www.youtube.com/watch?v=IAXPZpabjf0

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro
Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane