Proiect IJM

Proiectul “Consolidarea răspunsului proactiv al justiției penale față de traficul de persoane din România”

Pentru abordarea priorităților de programare pentru România din Raportul anual privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA (TIP REPORT 2019), International Justice Mission (IJM) a propus în anul 2020 o colaborare alături de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, DCCO și DIICOT prin implementarea proiectului “Consolidarea răspunsului proactiv al justiției penale față de traficul de persoane din România”.

Prin proiectul propus, finanțat de către Departamentul de Stat al SUA, pe o durată de 24 de luni, IJM își propune să sprijine actorii în abordarea cazurilor de trafic într-o manieră multidisciplinară, centrată pe victimă.

 

Acest lucru va fi realizat începând cu anul 2021, prin colaborarea ANITP, DCCO și DIICOT, pentru atingerea următoarelor obiective:

  • Obiectiv 1: Consolidarea capacității actorilor de a utiliza tehnici multidisciplinare sensibile față de victimă, pentru identificarea, investigarea și urmărirea penală a cazurilor de TIP.
  • Obiectiv 2: Promovarea unor lideri guvernamentali și a unor lideri de opinie cheie care să aibă ca scop consolidarea politicilor pentru protecția și compensarea victimelor și care vor sprijini finanțarea pentru strategia națională/ planurile de acțiune.
  • Obiectiv 3: Consolidarea calității furnizării de servicii sociale esențiale regionale, prin creșterea coordonării între furnizorii de servicii din prima linie și îmbunătățirea abordărilor informate despre traumă, în ceea ce privește furnizarea de servicii.