Întâlnire de lucru cu reprezentanții organizației Justice&Care

Marți, 16 ianuarie 2024,  la sediul ANITP a avut loc o întâlnire de lucru dintre reprezentanții A.N.I.T.P și cei ai organizației Justice&Care Romania. Scopul acestei întâlniri a fost discutarea aspectelor privind colaborarea dintre ANITP și organizația Justice and Care, precum și posibilitățile de colaborare pentru aducerea la îndeplinire a activităților prevăzute în cadrul Planului comun RO-UK în domeniul traficului de persoane.
În cadrul discuțiilor  au fost dezbătute aspecte legate  de repatrierile recente ale unor victime ale traficului de persoane, fiind punctată cooperarea eficientă și dinamică avută de Justice and Care cu ANITP central cât și cu Centrele Regionale ale ANITP .
În cadrul întâlnirii, Organizația Justice and Care a prezentat  activitatea proiectului Victim Navigators, ca o modalitate de a crește gradul de conștientizare cu privire la problematica traficului și pentru a declanșa schimbări sistemice și a evidențiat faptul că iși propune pentru anul 2024 suplimentarea gradul de implicare în  asistență victimelor repatritate din Marea Britanie

Vizita a constituit o bună oportunitate pentru prezentarea principalelor obiective ale A.N.I.T.P. în lupta anti-trafic, precum și o ocazie de a  aprofunda cooperarea în domeniul prevenirii traficului de persoane și asistenței acordate victimelor acestui tip de activitate criminală.