Activităţi de prevenire desfăşurate în Bucureşti şi Bacău

În săptămâna 21.02-25.02.2011, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a desfăşurat activităţi de prevenire a traficului de persoane în 6 instituţii de învăţământ din ţară, bucurându-se de prezenţa unui număr aproximativ de 950 de elevi şi studenţi.
În cadrul Liceului Greco-Catolic “Timotei Cipariu” din Bucuresti (22 si 23 februarie), lucrătorii Centrului Regional Bucuresti au furnizat informaţii generale cu privire la traficul de minori şi au diseminat materiale din campania “Foloseşte internetul cu grijă…Traficul de minori are feţe ascunse!” (spoturi video, cărţi, afişe, etc.) care să le reamintească cele prezentate ori de câte ori utilizează internetul.
În perioada 24 şi 25 februarie, lucrătorii Centrului Regional Bacău au mers în 5 instituţii de învăţământ (Colegiu Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic de Comunicaţii „N.V.Karpen”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul naţiona Pedagogic „Ştefan cel Mare”, Universitatea „V. Alecsandri”) pentru a informa elevii şi studenţii cu privire la pericolele existente pe internet, iar „cei mai atenţi” au primit premii constând în materiale de campanie (rucsac, mouse pad, memory stick, pix, etc.).